Novice

 • SilvoPrelog 7

  Barvne ekspresije v MKC-ju

  Na likovni delavnici pod vodstvom mag. Saše Bezjak, akademske likovnice, so 18. in 19. marca ustvarjali likovnice in likovniki iz Pomurja in ostalega dela SV Slovenije. 

  FOTOGRAFIJE 

   

   

  Več >>
 • 11111

  VIDEO: SP!CY začinjen večer v MKC-ju Lotmerk

  V priloženem videu doživite večerno dogajanje v MKC-ju tudi vi: 

  VIDEO 

  Več >>
 • 10.03.23 delavnica 17

  V lotmerškem MKC-ju pekli pice

  Gospa Nina Žuman je delila svoje znanje pripravljanja in peke slastne domače pice v petek, 10. marca 2023. Delavnica je bila brezplačna in je privabila ljubitelje kuhanja različnih starosti. 

  FOTOGRAFIJE 

   

  Več >>
 • 330393226 598883535440126 4972266968275712975 n

  Dobro jütro v MKC-ju Lotmerk

  V soboto, 4. marca 2023 je raper Leopold I. ogrel obiskovalce v ljutomerskem MKC-ju. Nastopil je v družbi producenta Vida Turice. Predstavila sta skladbe z albuma Dobro jütro. 

  POVEZAVA DO ČLANKA 

   

  Več >>
 • 04.03.23 Delavnica za otroke 2 compressed

  Otroci so ustvarjali živalske figure iz papirja

  V soboto, 4. marca je bila v MKC Ljutomer ustvarjalna delavnica za otroke. Pripravilo jo je Društvo prijateljev mladine. Otroci so ustvarjali različne figure iz papirja in ostalega drobnega materiala.  

  FOTOGRAFIJE 

   

  Več >>
 • 11 v2

  Mladi izpostavili svoja stališča in žurali z bendom SP!CY

  Občina Ljutomer je v sklopu projekta Europe Goes Local organizirala delavnico za mlade v petek, 3. marca 2023 v prostorih Mladinskega kulturnega centra v Ljutomeru. Na povabili so se odzvali številni mladi, ki delujejo v društvih in klubih in nekateri občinski svetniki iz občine Ljutomer.Namen delavnice je bil, prisluhniti mladim v občini, z njimi vzpostaviti pristen odnos in jim dati vedeti, da so slišani. Za zabaven konec druženja je poskrbel gimnazijski band SP!CY. 

  FOTOGRAFIJE 

   

  Več >>
 • MKC novice svetovanje

  Svetovalna in informacijska točka za mlade - urnik in predstavitev

  Svetovalno informacijsko točko smo vzpostavili v novih prostorih namenjenih mladini in kulturnemu ustvarjanju v centru mesta Ljutomer. Storitev je del projekta ’Prleški kulturni, mladinski in informacijski center’, ki ga je Občina Ljutomer s partnerjem KTD Festival Ljutomer pridobila na 6. LAS Prlekija razpisu. 

  Svetovalna informacijska točka je namenjena ciljni skupini mladih in predvsem mladih brezposelnih in mladih invalidnih oseb. Ponujala jim bo informacije in svetovala pri vključevanju na trg dela, predvsem v segmentu socialnega podjetništva ter jim svetovala pri vključevanju v ustrezna izobraževanja in usposabljanja za pridobitev potrebnih veščin in znanj za povečanje njihove zaposljivosti. 

  Čeprav je locirana v Ljutomeru, je svetovalna točka namenjena ciljnim ranljivim skupinam mladih na celotnem območju Prlekije. Svetovanje poteka na dveh ravneh - prva raven je splošno svetovanje in spoznavanje s konkretno situacijo uporabnikov po elektronski pošti ali preko telefonskih pogovorov, na drugi ravni pa bomo nudili svetovanja na osebni ravni v prostorih MKC Ljutomer. 

   

  Predstavitev delovanja Svetovalne točke za mlade in osnovnih informacij o prostorih MKC Ljutomer, bomo predstavili v naslednjih krajih:

   

  VERŽEJ, sejna soba Občine Veržej: 13.9. ob 13h

  KRIŽEVCI, sejna soba Občine Križevci: 13.9. ob 15h

  GORNJA RADGONA, Mladinski center Gornja Radgona: 14.9. ob 13h

  RADENCI, velika dvorana v pritlicju Občine Radenci: 14.9. ob 15h

  SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI, sejna soba Občine Sv. Jurij: 15.9. ob 13h

  VABLJENI VSI MLADI IN MLADI PO SRCU! 

  Več >>
 • 305079080 4687488698020757 4256172375891728056 n

  ODPM Ljutomer ustvarjalno začelo naše sodelovanje

  Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer je že ob otvoritvi Mladinsko kulturnega centra Ljutomer izrazilo željo po sodelovanju. Glavni namen je, da otroci spoznajo prostore in da otrokom MKC postane ključen del njihovega odraščanja. 

  ODPM Ljutomer pod okriljem gospe Mateje Polak in ostalih članov zato pripravlja ustvarjalne delavnice ob četrtkih in sobotah, s katerimi so začeli že minulo soboto, 3. septembra 2022. Delavnica je trajala od 9. zjutraj do 11. ure. Otroci so s pomočjo staršev in članic društva ustvarjali zanimive izdelke in okraske iz naravnih materialov, ki temeljijo na prihajajočem poletnem času - jesen. 

  Če želite videti, kako so otroci ustvarjali in se v centru tudi zabavali, ter kakšni so bili končni izdelki, kliknite spodnjo povezavo:

  https://mkc-ljutomer.si/galerija/album/5

   

  Več >>
 • 302188159 3224272661233252 114291731875642483 n

  Kevin Lackovič na kolesu z njegovimi znamenitimi "papučke" po Evropi

   Minuli torek, 30. avgusta 2022 je MKC Ljutomer obiskal mladi nadobudni popotnik Kevin Lackovič iz Drakovcev. Na našo prošnjo se je Kevin odločil, da predstavi svoje avanture z kolesom po Evropi in bolj podrobneje opiše kolesarsko pot, katere se je lotil kar z natikači, si pa je zadal cilj daljni Gibraltar.

  Kevin je opisal, da so se preteklo leto z 2 kolegoma zgolj šalili, da bi šli kolesarit. Vendar se je ta šala hitro spremenil v realnost. Kevin je že prej z kolegoma prekolesaril večji del Slovenije, zato tudi pravi, da se je pred vsako potjo potrebno dobro pripraviti in si nazorno zadati cilj ter namen, za kaj točno greš tja, kamor se napotiš. Ali je to, da po poti vidiš čim več zanimivosti, ali preprosto da uživaš, greš z majhnim tempom ali pa da dosežeš zastavljeni cilj čimprej. Po tem ko je prekolesaril 315 km v 3 dneh po Sloveniji je pot nadaljeval po Italiji, nato naredil postanek pri njegovi punci v Franciji in nadaljeval pot vse do Španije, mesta Gibraltar.

  Vse skupaj je Kevin prekolesaril 3420 km, potovanje je trajalo 37 dni, opravil je 4 servise na kolesu, potreboval je 1 par nog in natikače (se je pošalil Kevin), uspelo mu je brez gumi defekta, naredil je tudi 10 tisoč višinske razlike, obiskal 6 držav, vse skupaj pa je opravil 250 ur vožnje z kolesom. Meni tudi, da ljudi, ki jih je srečal na poti, so 99.9 procentov bili pozitivni, mu izkazali podporo, kajti je vsaka mala pozitivna, spodbudna beseda popolnega neznanca Kevina v najhujših trenutkih vožnje zelo motivirala in ga spodbujala k nadaljevanju poti. 

  Kar so obiskovalci potopisa lahko opazili, da je Kevin zares pozitivno naravnan, ni (po domače rečeno) "hoklik" za nič in je odprtega in pozitivnega mišljenja. To se je dalo opaziti pri tem, kaj vse kot človek začne ceniti in opažati na takem podvigu, kot ga je opravil on, kar je tudi nazorno predstavil in mogoče marsikateremu poslušalcu dalo na misel in tako ga tudi motiviralo k ne samo kolesarskemu podvigu, temveč kakršnem koli podvigu, ki ga lahko človek premaguje v življenju. 

  Fotografije predavanja najdete v galeriji:
  https://mkc-ljutomer.si/galerija/album/4

  Več >>
 • Dezurni krivci 1

  Prlekija 'mo mlode

  Mladinska in urbana kultura se vračata v Ljutomer! Vabljeni na kulturni dogodek, s katerim bomo odprli vrata MKC Ljutomer - čisto novih prostorov namenjenih druženju in ustvarjalnosti domače mladine in kulture. Prostori so opremljeni s sodobno večnamensko opremo, in taka bo tudi uvodna prireditev. Čaka vas projekcija kratkih filmov, ki so jih ustvarili domači mladi filmarji, otvoritev fotografske razstave na temo ljutomerske glasbene zgodovine ter koncert lotmerških mladih sil Ezy Ryder ter kultne prleške skupine Dežurni krivci. Prireditev se začne ob 18h! Vstopnine ni! Zaželjeni pa so prostovoljni prispevki. Se vidimo!
  Prireditev organizirata KTD Festival Ljutomer in Občina Ljutomer, v sodelovanju z IO JSKD Ljutomer, in ob sofinanciranju Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

  Več >>
 • PRLEKIJA MO MLODE PLAKAT 01 web

  Vabljeni na otvoritev MKC Ljutomer

  V petek 10. junija ob 19h vas vabimo na uradno otvoritev čisto novih prostorov Mladinsko kulturnega centra Ljutomer, ki se nahajajo na Prešernovi 8 v središču Ljutomera.

  Več >>
 • Usposabljanje za izvajanje kulturnih dogodkov

  Vabljeni vsi mladi iz Prlekije na brezplačno delavnico usposabljanja za izvajanje kulturnih dogodkov.
  Usposabljanje bo razdeljeno na tri tematska področja, ki jih bodo vodili lokalni mentorji z bogatimi izkušnjami iz posameznih področij.

  Tematska področja in urnik:  

  13. 5. Organizacija in tehnična izvedba kulturnih dogodkov
  mentor: Štefan Kovač; glasbenik, producent, ozvočevalec
  20. 5. Financiranje in administracija pri izvajanju kulturnih dogodkov
  mentor: Marko Mehtsun, vodja kluba Unterhund, Ormož
  25. 5. Načrtovanje prireditve in varovanje okolja
  mentor: Peter Beznec, direktor Centra za zdravje Murska Sobota 
  Delavnice se bodo pričele ob 15h in bodo trajale do 19h.

  Maksimalno število udeležencev je 25. Prednost bodo imele mlade osebe, še posebej mlade brezposelne in invalidne osebe.

  Udeležencem se ni nujno udeležiti vseh treh tematskih usposabljanj, temveč se lahko udeležijo zgolj tistih, ki ustrezajo njihovim interesom.

  Udeleženci bodo tekom usposabljanj pomagali zasnovati konkreten kulturni program, ki ga bomo izvedli predvidoma junija in julija. Udeleženci bodo povabljeni tudi k soorganizaciji teh kulturnih dogodkov. S tem bodo dobili praktične izkušnje, ki jih bodo lahko uporabljali na svojih lastnih kulturnih dogodkih in prireditvah.

   

  Več >>

Projekt »PRLEŠKI KULTURNI, MLADINSKI IN INFORMATIVNI CENTER« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklda za regionalni razvoj. Dodatne informacije: https://www.eu-skladi.si in http://www.las-prlekija.com