« Nazaj na O nas

Vizija

MLADINSKO IN KULTURNO ŽIVLJENJE

Osnovna vizija je postati mladinski in kulturni center Prlekije, ki bo ponujal kakovosten, dostopen in raznolik kulturni program vsem našim občanom in skozi katerega se bodo lahko domači umetniki in kulturniki predstavljali širši javnosti, mladim pa bo omogočeno razvijati svoje izvirne kulturne projekte. S svojim programom želimo postati osrednja točka zbiranja in druženja ljudi v mestu ter kulturni center, v katerega bodo radi prihajali pomembni nacionalni in mednarodni umetniki ter kulturniki. 

IZOBRAŽEVANJE

S kakovostnim izobraževalnim, vzgojnim in humanističnim delovanjem na področju mladine in kulture, nameravamo postati osrednji prostor za neformalno izobraževanje mladih ter stična točka pretoka idej vseh generacij. S čemer bi sčasoma postali tudi neformalni intelektualni center Prlekije. 

PROMOCIJA IN TURIZEM

Poleg izpolnjevanja mladinskega in kulturnega poslanstva, bo naša naloga tudi ponujanje vsebin, ki bodo zanimive še iz turističnega vidika. Velikokrat so ti učinki sicer kumulativni. Še posebej v luči jasnega trenda v turizmu, ki vse bolj poudarja bogato kulturno življenje, kot enega izmed najpomembnejših magnetov v sodobnih turističnih ponudbah. V povezavi z ostalimi prednostmi našega kraja, lahko delovanje MKC Ljutomer, opazno doprinese tudi k turističnemu razvoju občine. 

OŽIVLJANJE MESTNEGA JEDRA

Že z izpolnitvijo naših osnovnih ciljev, bo brez dvoma življenje našega mestnega središča nekoliko bolj pestro in živahno. Sama lokacija MKC Ljutomer z večnamensko kulturno dvorano in s predvidenim programom, bo pomemben korak k vrnitvi kulturnega življenja v sam center Ljutomera, kamor ta prav gotovo spada. Zaspano mestno jedro želimo nekoliko predramiti, in sicer s pridihom mladinske in urbane kulture, ki je sestavni del vsakega pomembnejšega mestnega središča.


Projekt »PRLEŠKI KULTURNI, MLADINSKI IN INFORMATIVNI CENTER« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklda za regionalni razvoj. Dodatne informacije: https://www.eu-skladi.si in http://www.las-prlekija.com