« Nazaj na Novice

Kevin Lackovič na kolesu z njegovimi znamenitimi "papučke" po Evropi

 Minuli torek, 30. avgusta 2022 je MKC Ljutomer obiskal mladi nadobudni popotnik Kevin Lackovič iz Drakovcev. Na našo prošnjo se je Kevin odločil, da predstavi svoje avanture z kolesom po Evropi in bolj podrobneje opiše kolesarsko pot, katere se je lotil kar z natikači, si pa je zadal cilj daljni Gibraltar.

Kevin je opisal, da so se preteklo leto z 2 kolegoma zgolj šalili, da bi šli kolesarit. Vendar se je ta šala hitro spremenil v realnost. Kevin je že prej z kolegoma prekolesaril večji del Slovenije, zato tudi pravi, da se je pred vsako potjo potrebno dobro pripraviti in si nazorno zadati cilj ter namen, za kaj točno greš tja, kamor se napotiš. Ali je to, da po poti vidiš čim več zanimivosti, ali preprosto da uživaš, greš z majhnim tempom ali pa da dosežeš zastavljeni cilj čimprej. Po tem ko je prekolesaril 315 km v 3 dneh po Sloveniji je pot nadaljeval po Italiji, nato naredil postanek pri njegovi punci v Franciji in nadaljeval pot vse do Španije, mesta Gibraltar.

Vse skupaj je Kevin prekolesaril 3420 km, potovanje je trajalo 37 dni, opravil je 4 servise na kolesu, potreboval je 1 par nog in natikače (se je pošalil Kevin), uspelo mu je brez gumi defekta, naredil je tudi 10 tisoč višinske razlike, obiskal 6 držav, vse skupaj pa je opravil 250 ur vožnje z kolesom. Meni tudi, da ljudi, ki jih je srečal na poti, so 99.9 procentov bili pozitivni, mu izkazali podporo, kajti je vsaka mala pozitivna, spodbudna beseda popolnega neznanca Kevina v najhujših trenutkih vožnje zelo motivirala in ga spodbujala k nadaljevanju poti. 

Kar so obiskovalci potopisa lahko opazili, da je Kevin zares pozitivno naravnan, ni (po domače rečeno) "hoklik" za nič in je odprtega in pozitivnega mišljenja. To se je dalo opaziti pri tem, kaj vse kot človek začne ceniti in opažati na takem podvigu, kot ga je opravil on, kar je tudi nazorno predstavil in mogoče marsikateremu poslušalcu dalo na misel in tako ga tudi motiviralo k ne samo kolesarskemu podvigu, temveč kakršnem koli podvigu, ki ga lahko človek premaguje v življenju. 

Fotografije predavanja najdete v galeriji:
https://mkc-ljutomer.si/galerija/album/4


Projekt »PRLEŠKI KULTURNI, MLADINSKI IN INFORMATIVNI CENTER« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklda za regionalni razvoj. Dodatne informacije: https://www.eu-skladi.si in http://www.las-prlekija.com